Saturday, March 28, 2020

Eldivenler ile Coronavirus Nasıl Bulaşır?

🧤 Yeni koronavirüs salgını yayılırken, korunma amacıyla toplumda tek kullanımlık eldiven kullanımı da yaygınlaşmaktadır.
🧤 Eldiven kullanımı da maske kullanımı gibi sahte bir güvenlik hissi vermektedir.
🧤 Tek kullanımlık eldivenlerin, uygun kullanıldığında tıbbi ortamlarda yararı olurken, günlük yaşamda o kadar etkili olması beklenmez. 
🧤 Lateks eldivenler çok dayanıklı değildir ve günlük yaşamdaki aktiviteler için tasarlanmamıştır, bu nedenle kolaylıkla yırtılabilirler.
🧤 Sürekli eldiven kullanmanın ikinci bir deri gibi görev yapacağını unutmamak gerekir.
🧤 Eldivenlerin öksüren veya hapşıran kişilerin çevreye saçtığı virüsleri toplama potansiyeli vardır. Daha sonra eldiven ile yüze ve göze temas edilmesi enfeksiyonun bulaşma riskini artırır.
🧤 Paketli ürünler, market arabaları, para ya da kredi kartlarımız da birer virüs taşıyıcılığı açısından risk oluşturabilir. Eldivenler virüsün bulaşmasını kolaylaştırır.
🧤 Çalışma ortamlarında eldiven kullanılması, ortak kullanılan telefon, evrak, kalem gibi materyallere eldiven ile temas edilmesi, kapı kollarının, tırabzanın tutulması ile virüsler ve diğer mikroplar eldivenler aracılığıyla kolaylıkla başka insanlara bulaşabilir.
🧤 Elleri düzenli olarak sabun ve su ile yıkamak veya el dezenfektanı kullanmak virüslere karşı en etkili savunma yollarından birisidir. Eller su ve sabunla en az 20 saniye ovularak yıkanmalıdır.
🧤 El yıkama imkanı olmayan durumlarda eldezenfektanı kullanılabilir.
** Fotoğraf çekimleri için mahallemizin bakkalına teşekkür ederim.
Hakan Leblebicioglu

No comments:

Post a Comment

COVID-19: BU YAZ TATİL YAPILABİLİR Mİ? SAMSUN- COVİD-19 pandemisi nedeniyle her gün onlarca soru alıyorum. Bugünlerde de gelen sorular...